Літній відпочинок в ДНЗ

Консультація для батьків Літній період в дитячому садку

Літо — прекрасна пора року. Час відпусток, поїздок, зустрічей. Влітку дітей в ДНЗ стає менше — хтось відпочиває на дачі, деякі їдуть з батьками, наприклад до моря. Але багато дошкільнята залишаються в місті і відвідують дитячий сад весь літній період. Як же зробити цей час для них пізнавальним, веселим, насиченим новими враженнями?

За допомогою веселих ігор можна весело і цікаво організувати відпочинок дітей як на вулиці, так і вдома. Перегляд цікавих мультфільмів сприяє розвитку розумової і мовної активності дітей. Зібрані вихователем вірші, загадки, прислів’я, лічилки цілком доречні і в літній період часу

У літній період заняття в групах не передбачені. Але окремо виділена в програмі культурно-дозвільної діяльності, що дозволяє забезпечити кожній дитині відпочинок, емоційне благополуччя, сприяє формуванню вміння займати себе.

Практична діяльність дітей має важливе значення для їх естетичного розвитку. І особливе місце в ній займає художня діяльність. Діти люблять пісні і вірші, дуже охоче включаються в заняття, насичені ними. Під час літніх канікул дошкільнята беруть участь у святах: День захисту дітей, Здрастуй, літо! . Вони із задоволенням вчать і читають вірші, співають пісні, водять хороводи, танцюють.

Більшу частину дня діти влітку проводять на свіжому повітрі. Не забувають при цьому запобіжні заходи — надягають головний убір, в затіненому місці знімають частину одягу. Добре, якщо проведення повітряних ванн поєднується з рухливими іграми.

Щодня влітку проводяться ігри і фізкультурні розваги на спортивному майданчику дитячого садка: Мій веселий дзвінкий м’яч, В гостях у казки.

Складаючи сценарій літніх розваг намагайтеся познайомити дітей з прикметами літа, звичаями і традиціями українського народу, нехай діти вивчать вірші і прислів’я про літо, водять хороводи, співають російські народні пісні, грають в народні ігри.

Плануючи дозвілля для дітей на літо, важливо не забувати про головне — проявляти якомога більше любові до дитини, більше справжньої, розумної турботи про його розвитку — фізичному, розумовому, емоційному, моральному.

Кiлькiсть переглядiв: 1271