Прекрасне і небезпечне літо .

У літній період зростає небезпека зараження інфекційними захворюваннями. Зберігайте продукти тільки в холодильнику . Не беріть з собою в дорогу швидкопсувні продукти – м’ясні паштети , ковбасу , сир і т.д. Суворо дотримуйтеся правила не пити влітку сиру воду. Купаючись у водоймах , вчіть дітей не ковтати річкову або морську воду.

Здоров’я дітей знаходиться тільки в руках люблячої і турботливої ​матері !

Про попередження кишково-шлункових захворювань.

Трохи про виховання.

Привчаючи дитину з дитячого віку до елементарних, але життєво необхідних правил особистої гігієни, батьки забезпечують його безпеку. Мити руки, не гризти нігті, не чіпати руками на вулиці сміття , не брати в рот брудні руки і брудні іграшки , – про це знає кожен! Але чи виконує ? Нерідка картина , коли матусі розговорилися у пісочниці, а дітки тягнуть до рота все, що попало. Потім брудними рученятами витягують з сумочки яблучко . Культура особистої гігієни виховується у дитини щодня і повсюдно, без перерв і вихідних днів.

Інший аспект виховання і профілактики шлунково -кишкових захворювань – правильне харчування. Деякі « люблячі » батьки не можуть відмовити дитині в супермаркеті , купуючи все , на що спрямований пальчик вказуючого. А вдома, марно намагаючись нагодувати малюка гарячим супчиком , поступаються вередінню і обходяться сухариками , ковбаскою і т.д.

Привчати дитину до правильного харчування потрібно цілеспрямовано , прикладом всієї родини. Спільно прийняте рішення харчуватися правильно , регулярно , без перекусів , без продуктів , що стимулюють розвиток гастриту і панкреатиту у дітей , обов’язково дасть позитивний результат.

Якщо дитина рішуче відмовляється від корисної страви , привчайте до неї поступово , маленькими порціями. Не змушуйте , а самі будете їсти з задоволенням. В іншій раз дитині стане цікаво і він спробує небагато. Не дозволяйте їсти багато хліба , інакше діти нагодовані і не доїдять основне блюдо.

Встановіть правило чистої тарілки для всієї родини. Можна домовитися з дитиною: «Я покладу тобі в тарілку стільки , скільки ти сам скажеш. Але тоді з’їсти ти повинен все ». Таким чином ви даєте дитині вибір і стимулюєте до здійснення свого рішення.

Тепер про харчування.

Дотримання гігієнічних вимог до приготування їжі – важливий аспект профілактики . Потрібно завжди пам’ятати про тих корисних продуктах , які можуть стати небезпечними через неуважність .

Що можна давати дітям :

1) фрукти , овочі , зелень – тільки чисто вимиті , свіжонарізані ;

2 ) молоко – прокип’яченими ; молочнокислі продукти – не прострочені ;

3 ) сирна маса – краще приготована самостійно зі свіжого сиру , варення, фруктів і т.д.

4 ) м’ясні , рибні , овочеві страви – свіжоприготовані .

Вживання дошкільнятами грибів , копченостей , гострих і жирних страв протипоказано.

Кiлькiсть переглядiв: 65